Blog

Latest Industry News

Tipuri de umidificatoare

Este important sa cunoastem cate tipuri de umidificator exista pentru a face o alegere corecta in functie de nevoile fiecaruia.

Tehnologie umidificator

Vaporizatoare cu aburi

Aceste modele au fost unele dintre primele produse pentru uz casnic. Poate că in copilarie mama va punea asa ceva în cameră în timpul nopții, când aveati o răceală sau o gripă. Acestea au chiar și un dozator pentru medicamente care difuzează în cameră împreună cu vaporii. Sunt cele mai ieftine modele. Dezavantajele lor includ pericolul arsurilor din cauza aburului fierbinte. Deoarece apa este fiartă mai întâi, șansele aparitiei bacteriilor și ciupercilor sunt diminuate.

Umidificatoare cu vapori calzi

Ca și vaporizatoarele cu aburi, acest tip funcționează pe același principiu de încălzire a apei pentru a crea abur, dar acestea răcesc puțin apa înainte de a o elibera in camera. Astfel se reduce pericolul de arsuri. Atât umidificatoarele de abur cât și de vapori calzi au tendința de a încălzi camera în care sunt amplasate, ceea ce se poate dovedi inconfortabil dacă nu puteți regla termostatul pentru camera respectivă.

Umidificatoare cu vapori reci

Umidificatoarele cu evaporare se auto-reglează și fac exact așa cum denotă numele, folosind un fitil (filtru, foaie) înmuiat in apă, care apoi este absorbit în aer, după cum este necesar.

Umidificatoarele cu ultrasunete se încadrează tot in această categorie și se crede că frecvența ultrasonică poate distruge bacteriile și ciupercile. Avantajul acestui tip de umidificator este faptul ca nu incalzeste aerul din camera unde este utilizat si nici nu exista vreun pericol de arsuri, neavand componente fierbinti.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top